BBC meldt, dat Pastor Maldonado’s positie bij Renault wankelt doordat een betaling van sponsorgeld uitblijft. Zijn Venezolaanse sponsor (de genationaliseerde oliemaatschappij PDVSA) zou enkele weken geleden $50 miljoen overmaken aan Renault, maar volgens bronnen van de BBC is dat geld is nog niet binnen.
Venezuela bevindt zich momenteel in een diepe economische- en politieke crisis. Niet voor een klein deel veroorzaakt door de lage olieprijs van het moment en door de moeilijkheden waar de olie-industrie van het land zich in bevindt. Onlangs heeft er een belangrijke machtswisseling plaatsgevonden in Caracas.

De dertigjarige Maldonado zou worden vervangen door Kevin Magnussen als de betaling langer uitblijft. Lotus bevestigde voor de overname door Renault beide rijders voor 2016 (Maldonado en Palmer). Renault wil bij de presentatie in februari absolute zekerheid hebben over de rijders, is het geld voor Pastor voordien niet overgemaakt, dan zou Renault dus alsnog van rijder wisselen.

Een woordvoerder van het team zegt: Het is speculeren nu. we hebben een contract met Pastor. Dat is de huidige situatie. We weten wat er allemaal nog kan gebeuren tegen de tijd dat we in Australië zijn, maar dat zien we dan wel. Voorlopig gaan we verder met Pastor en Jolyon.

Maldonado’s manager, Nicolas Todt, was niet bereikbaar voor commentaar. Overigens kreeg Magnussen vorige week in het zicht van alle medewerkers van het Renault team in Oxfordshire een rondleiding door de fabriek.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!