Tegen het einde van de race was Lewis Hamilton een makkelijke prooi voor Maldonado, doordat de banden van de Brit eraan waren. Maldonado ging buitenom bij Hamilton, kwam half naast de baan en de kort daarop volgende bocht naar links botsten de twee kemphanen op elkaar. Hamilton crashte en Maldonado kon doorrijden en alsnog een punt pakken ondanks een afgebroken voorvleugel.

De Venezolaan gaf na afloop van de race zijn visie op het incident: Ik denk dat het makkelijk te omschrijven is. Ik haalde Lewis aan de buitenkant in, hij remde net als ik heel laat en we kwamen langs elkaar te rijden. Hij drukte mij van de baan waardoor ik geen andere mogelijkheid had. Bij de bocht stuurde hij gewoon in en liet me geen ruimte, vrij logisch dat we elkaar zouden raken. Helaas, niets aan te doen maar ik heb in ieder geval nog een punt.

Het is niet de eerste keer dat Lewis Hamilton en Pastor met elkaar in de clinch lagen. In Monaco 2011 was het tegenovergestelde aan de hand en ook toen was Maldonado niet te spreken over Hamilton. Pastor vind in ieder geval dat hem niets te verwijten valt?