Kevin Magnussen zocht na afloop van de Maleisische Grand Prix de fout bij zichzelf, nadat hij vijf strafseconden kreeg na een tikje aan Kimi Raikkonen in de eerste ronden van de race. De jonge Deen eindigde uiteindelijk nog op P9.

Het spijt me voor het team dat ik in de eerste bocht het liet afweten. Ik geloof dat we veel punten konden scoren en ben dan ook teleurgesteld in de fout die ik gemaakt heb., zo begon Kevin die in de vorige race nog naar een podiumplek reed.

Dit kan nu eenmaal gebeuren en hier moet ik uit leren. De wagen was heel goed en dan komt dit dubbel zo hard aan natuurlijk. Toch wil hij zijn status als nieuwkomer niet uitbuiten. Ik zoek geen excuses. Ik ben gewoon niet blij. Dat is normaal als er fouten gemaakt worden. Het spijt me voor het team.

Uw scribent is er niet helemaal mee eens. Magnussen had zeker niet de intentie om de Ferrari te raken. Het is nu eenmaal zo dat ook bij deze generatie Formule 1-auto’s, de neus niet geheel te is te overzien. Zie ook de onderstaande video…zeg het nou zelf