Het is nu eindelijk officieel. M. Schumacher is ambassadeur van de Republiek van San Marino en die ceremonie vond gisterenavond plaats. M. Schumacher werd niet alleen gekozen omdat hij al vijf maal wereldkampioen werd maar ook omdat hij actief betrokken is bij verschillende humanitaire instanties zoals Unesco en de Bjorn Steiger Foundation.

M. Schumacher is nu ook een speciaal verantwoordelijke bij het ICM instituut, dat vooral werkt op het gebied van de hersenen en afwijkingen zoals epilepsie, multiple sclerose maar ook de ziekte van Alzheimer en van Parkinson worden in dit instituut verder onderzocht.

M. Schumacher:

“Ik voel me vereerd en trots dat ik ben verkozen als Ambassadeur van de Republiek van San Marino. Deze gebeurtenis geeft een verdere stimulans voor het werk dat ik al gedaan heb. Jammer genoeg zijn er nog veel mensen die moeilijk zonder onze hulp kunnen. We willen vooral een steun en toeverlaat zijn voor kinderen die niet in staat zijn om zichzelf te helpen.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter