Lotus eigenaar Gerard Lopez wil graag eens met Kimi Raikkonen van gedachten wisselen over de toekomst van zowel het team als dat van de Finse klassementsleider. Iedereen heeft het maar over de banden, maar Kimi’s prestatie in Melbourne was briljant, meent Lopez dan ook.

We hebben een heel relaxte band met hem, verteld Lopez aan het Finse Turun Sanomat. Op dit moment gaat alles perfect, dus we willen graag met hem praten over hoe we dit kunnen continueren. Dan heb ik het niet eens meteen over onderhandelingen, maar meer over een gesprek waarin we de toekomst van ons gezamelijk avontuur zullen bespreken.

Nadeel voor Lotus is dat Raikkonen duur is. Erg duur. Het Britse team is zeker niet het rijkste team op de grid maar de huidige overeenkomst tussen rijder en team bevat onder meer een aantal, voor de rijder, lucratieve bonussen. Vorig jaar zorgden de 207 punten dan ook voor miljoenen extra, bovenop zijn salaris. Maar die punten zijn voor beide partijen goed, voor team én rijder, aldus Lopez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.