Waar Romain Grosjean met de gemankeerde E22 nog knap in de punten wist te eindigen, verwacht het team van Lotus niet dat haar kopman –laat staan tweede rijder Maldonado– in Canada ook maar een puntje zal pakken.

De kenmerkende lange rechte stukken van Circuit Gilles Villeneuve leggen één van de grootste zwaktes bloot van de Renault-aangedreven teams. De Fransen lopen qua vermogen achter bij hun Italiaanse en Duitse concurrenten.

Maar Grosjean houdt hoop. Twee jaar geleden kwam de Fransman voor het eerst in zijn carrière op P2 over de finish. Een hoogtepunt dat Romain graag wenst te verbeteren. Maar dat zit er voorlopig nog niet in, wel zou er met een slimme strategie iets mogelijk moeten zijn.

Het gaat een lastige race worden voor ons, maar aan de andere kant hebben we wel de beschikking over de twee zachtste bandencompounds dit weekend. Dat zou een voordeel voor ons moeten zijn, al zullen de lange rechte stukken ons niet bepaald helpen., zo vestigde Romain Grosjean zijn hoop op de Pirelli’s.