Lotus geeft toe dat het een moeilijk start verwacht voor het nieuwe seizoen. Het team koos ervoor om de eerste test in Jerez uit te zitten en kende tijdens de twee overige tests in Bahrein veel aanhoudende en hardnekkige betrouwbaarheid problemen. Technisch Directeur Nick Chester ziet het daarom somber in voor de eerste twee races in Australië en Maleisië.

Chester: De eerste twee races worden zeer moeilijk voor ons. Hopelijk zullen we tegen de derde race in een betere positie zitten. Het hangt allemaal af van de oplossingen van Renault Sport en hoe snel die eraan komen.

Doordat het team geen race simulaties heeft kunnen afleggen en dus een analyse maken van nieuwe 100kg brandstof limiet geeft Chester toe dat Australië feitelijk gewoon een vederzetting van het testprogramma wordt.

Er zal veel te leren zijn, we willen een race afstand afleggen, pit stops oefenen en brandstof sparen simuleren en nog enkele andere dingen. We zullen moeten proberen om dat allemaal op vrijdag te doen en tegelijk proberen klaar te geraken voor zondag maar we starten in ieder geval met een veel grotere achterstand dan we zelf gewild hebben. Aldus een sombere Nick Chester