Ondanks de woorden van teambaas Eric Boullier lijkt Lotus Renault toch te willen wachten op Robert Kubica. Boullier zei eerder voor het einde van deze maand een beslissing te willen nemen over de coureurs voor volgend jaar, Kubica zou dan duidelijkheid over zijn toekomst moeten geven.

Het management van Kubica heeft juist laten weten nog enkele maanden nodig te hebben om de Pool fit te krijgen, voor 2012 zou Kubica wel klaar zijn. Gerard Lopez, mede-eigenaar van Lotus Renault, laat weten:
Als een coureur als Kubica op de markt is dan is de beslissing natuurlijk niet zo moeilijk. We gaan er nu in november naar kijken. Een Formule 1 – test om te bepalen of Kubica fit genoeg is hebben we niet nodig. We kunnen tegenwoordig ook zo wel bepalen, met behulp van simulators, of hij klaar is voor een comeback.

Volgens Lopez speelt geld geen rol, volgens eerdere geruchten zou Lotus Renault juist sponsorgeld van haar coureur verlangen:
Onze bedrijfsmodel is gebaseerd op prestaties op het circuit, niet op de budgetten van coureurs. Kubica krijgt dit jaar ook gewoon salaris, budget of pay-drivers spelen geen rol in onze beslissing. Ik snap ook niet waar de geruchten vandaan komen dat wij financiële problemen zouden hebben, alles loopt volgens plan. We hebben ons personeelsbestand dit jaar juist vergroot van 480 naar 520 medewerkers.

By peter