Lotus heeft een vervanger aangewezen voor Kimi Räikkönen, die overigens vandaag in Salzburg aan zijn gekwetste rug zal worden geopereerd en daardoor de laatste twee races niet in actie zal komen.

Het doorgaans goed ingevoerde Autosport kondigde aan dat de gesprekken tussen Caterham en Lotus positief zijn verlopen. Dit omdat Kovalainen kennelijk toch een contract had met het team van Tony Fernandes, en dus moest worden ‘vrijgegeven’ om Räikkönen voor de rest van het seizoen te vervangen.

Eerder trachtte Lotus Hülkenberg te lokken, maar deze hield de boot af daar de deal tussen investeerder Quantum motorsport en Genii Capital nog steeds niet officieel is beklonken. Autosport verwacht dat teambaas Boullier vandaag [donderdag] in Austin bekend maakt, dat Heikki Kovalainen instapt.

De grootste verliezer in dit verhaal is Davide Valsecchi. De Italiaan zou 4 á 6 miljoen hebben betaald voor de positie van derde rijder, maar wordt dus gepasseerd omdat men vertrouwt op de ‘ervaring’ van de Fin Kovalainen. Lotus vecht voor de P3 in het constructeurskampioenschap en zou daarom het niet aandurven met Valsecchi.

Dus een Kovalainen die tot nu toe niet zoveel sneller was dan Charles Pic of Van der Garde in de VT1’s met de Caterham, krijgt de voorkeur…