De FIA heeft een nieuwe deelnemerslijst voor het seizoen 2015 vrijgegeven. Een van de opvallendste zaken die men waarneemt, is dat het team van Lotus de opmerking ‘subject to confirmation’ achter hun naam heeft staan.

Subject to confirmation oftewel onder voorbehoud.

We hebben al eerder artikelen geplaatst omtrent de financiële situatie rond Lotus Genii. Maar telkens wist ceo Gerard Lopez te melden dat er niets aan de hand was en dat men snel met een oplossing zou komen. Dat is tot nu toe ook keer op keer gebleken.

Of zit het nu anders? The Times slaat dan ook direct de alarmklok over de financiële toekomst van de renstal, maar de opmerking zou echter ook simpelweg kunnen duiden op een aanstaande naamswijziging van de renstal.

Het huidige Lotus Genii komt voort uit het oude Renault-fabrieksteam en daarvoor was heette het Benetton. In de basis hebben we het over het vergeten Toleman raceteam, voor wie ene Ayrton Senna da Silva ooit zijn debuut maakte.

Het is een gegeven dat Genii veel geld aan Lotus-eigenaar Proton moet betalen voor gebruik van het merknaam. Omdat Lopez en de zijnen dat geld wel beter kunnen besteden zouden ze inderdaad kunnen stoppen met de betaling en zal de naam Lotus wederom van het Formule 1 toneel verdwijnen.