Het team van Lotus Genii reageert op alle verhalen omtrent de vermeende financiële situatie. Vooral het feit dat men armlastig zou zijn, stuit Gerard Lopez en de zijnen tegen de borst.

Die visie wordt tevens versterkt doordat Lopez vorig jaar het voortouw nam en met collega’s van Force India en Sauber in conclaaf ging met Bernie Ecclestone omtrent de verdeling van de tv-inkomsten en FOM-geld.

Op dat moment zat het sportief ook nog eens flink tegen vergeleken met seizoen 2013 toen er nog podia werden gescoord.

Dat Lotus Genii financieel niet helemaal 100 procent is, is een verhaal wat al jaren de ronde doet. Het was zelfs de hoofdreden voor het vertrek van Kimi Räikkönen naar Ferrari en sindsdien is er nooit echt iets aan gedaan om dat imago op te lappen.

Gerard Lopez stelde tegenover Auto Hebdo dat leveranciers ‘slechts’ 1 miljoen dollar tegoed hadden uit Enstone.

Eind 2014 kwamen we op een prachtige break-even met een schuld van slechts 1 miljoen dollar. Ik ben van mening dat wij financieel er het beter voor staan van alle privé-teams in de Formule 1., aldus Gerard Lopez.

Helaas was de boekhouding niet zo ‘sterk‘ dat Lotus Genii een toptalent als Esteban Ocon in haar derde stoeltje kon laten zitten?

In plaats daarvan werd er gekozen voor het grote zak sponsorgeld van de 24-jarige Jolyon Palmer die na vier jaar proberen eindelijk GP2-kampioen werd.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!