De leiding van Lotus is uiterst tevreden over de test die oud F1 kampioen Kimi Raikkonen de afgelopen dagen heeft afgelegd. De 32-jarige Fin legde over 2 dagen 171 rondes af op het Spaanse Ricardo Tormo circuit nabij Valencia. Teambaas Eric Boullier wist zijn enthousiasme nauwelijks te onderdrukken. Ik moet zeggen dat het een paar zeer positieve dagen waren. Kimi genoot zichtbaar en het hele team was erg blij met de feedback die zij van hem kregen. Kimi had de auto erg snel in de vingers en het was goed om te zien hoe hij een band opbouwt met het complete team. Ons team bestaat uit mensen met een echt racehart en Kimi past daar erg goed tussen.

Ook Kimi’s engineer Alan Parmane was uitermate te spreken over het optreden van de Fin. De 1e dag verliep redelijk volgens plan. Kimi wist meteen het tempo neer te zetten dat we van hem verwachtten. Hij heeft ongeveer 300 kilometer op 3setjes banden, waarrdoor wew nog vier setjes over hadden voor de dinsdag. Dat betekende dat we de 2e dag zelfs nog meer ronden konden rijden. We hebben hard gewerkt om hem een comfortabel gevoel in de auto te geven, maar hebben gelijktijdig verschillende afstellingen uitgeprobeerd om hem ‘n idee te geven hoe de auto zich gedraagt. Het is geweldig om met een topcoureur samen te werken die niet alleen erg snel is, maar ook erg professioneel. Zijn feedback is uitstekend en zijn verzoeken zijn zéér nauwgezet enzonder omhaal. We verheugen ons op ‘n goed seizoen met hem.

Uiteraard had ook Kimi het een en ander te melden. Het ging wel lekker. Het waren 2 mooie dagen waar ik veel aan heb gehad, ook al was het met ‘n 2 jaar oude wagen op demonstratiebanden. Ik heb veel geleerd over hoe het team en de engineers opereren, waardoor ik me in Jerez volledig op de nieuwe auto kan richten. Het was geweldig om weer een Formule 1-bolide te besturen en ik heb er dan ook ‘n positief gevoel aan over gehouden.