Andre Lotterer zou eigenlijk ook in de Italiaanse Grand Prix komend weekend voor Caterham in actie komen. Daardoor zou Kamui Kobayashi opnieuw op de reservebank zou moeten plaatsnemen. Maar nu weigert de Duitser om te rijden.

Waarom?

Aanvankelijk zou Roberto Merhi het stoeltje overnemen van Kamui Kobayashi tijdens de Grand Prix van Italië. De DTM- en World Series-coureur zou echter problemen hebben met het bemachtigen van een Formule 1-superlicentie.

Hierop had het team Lotterer gevraagd om ook in Monza te rijden.

Maar Colin Kolles wilde Roberto Merhi de VT1 laten rijden, iets wat Lotterer niet beviel. Hij legde uit dat hij -ondanks al zijn ervaring in de WEC- zich nog altijd als een F1-rookie beschouwd en daarom alle tracktime nodig heeft die hij kan krijgen.

Door deze intentie van Caterhams adviseur besloot Andre Lotterer niet in het racestoeltje te stappen voor Monza.

Dus is de Japanner Kamui Kobayashi nu onderweg naar Italië, om weer in zijn auto te stappen, mits Kolles geen paydriver [met superlicentie] voor de GP van Monza kan vinden.

Overigens wil Kolles Merhi vrijdag in Spanje laten rijden om zo alsnog te voldoen aan de superlicentie-eisen van de FIA.

Andre Lotterer maakte zijn Formule 1 debuut met Caterham in België, waarbij hij gemakkelijk vaste coureur Marcus Ericsson versloeg. Helaas viel Lotterer al snel uit in de race, omdat de motor zomaar stilviel.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!