Het lot van de Franse Grand Prix worden vandaag in Londen bezegeld door de teambazen. Volgens de eerste speculaties zal de GP doorgaan, ondanks het feit dat er dan 18 races op de kalender zullen staan. Als de GP doorgaat, moeten de organisatoren van de het F1-weekend op Magny Cours de teams een bepaalde geldsom betalen voor de extra moeite die het hen kost om deel te nemen aan een 18de Grand Prix. Ook zullen de Franse organisatoren nog schulden moeten aflossen bij Formule One Management, het bedrijf van F1-guru Bernie Ecclestone.

Jean Todt liet weten dat hij gerust is in de toekomst van zijn vaderlandse Grand Prix.

“De uiteindelijke kalender zal op deze meeting besproken worden. En als ik moest gokken zou ik zeggen dat de Franse Grand Prix door zal gaan,”

aldus de teambaas van Ferrari.

Niet alleen de toekomst van de Franse GP staat op de agenda van deze meeting, ook de derde rijder regel en wijzigingen aan het Concorde Akkoord zullen besproken worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter