Nu Adrian Newey over minder dan een maand naar Red Bull vertrekt moet McLaren zich voorbereiden op het vertrek van nog een topper binnen het team. A�rodynamica specialist Nicholas Tombazis, die in 2003 van Ferrari overkwam en onlangs nog werd gepromoveerd tot “Project directeur voertuig”, zou op het punt staan het team te verlaten.

Ook Peter Prodomou, hoofd a�rodynamica, heeft zijn CV al laten rondgaan bij andere teams. Verder zou ook elektronica specialist Paddy Lowe andere lucht willen snuiven. Als we de geruchten mogen geloven zijn ze bij Red Bull topmensen aan het afsnoepen van de topteams, zo zouden ze hun oog ook hebben laten vallen op mensen van BAR en Renault.

Ondertussen is het nog niet zeker wie Newey zal opvolgen, al wordt er algemeen aangenomen dat Neil Oatley of Mike Coughlan vooraan op het lijstje staan. Ron Dennis wenst Newey in ieder geval veel succes.

“Ik moet Adrian Newey bedanken. Hij heeft een grote uitdaging voor zich en ik wens hem het beste toe.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter