Peter Sauber zei enkele dagen geleden dat Jacques Villeneuve ‘gewoon te traag’ was. Mocht de teambaas beslissen Villeneuve te vervangen, dan staat zijn opvolger al klaar: Vitantonio Liuzzi.

De Italiaan die dit seizoen al vier races in dienst van Red Bull reed, doet dit uitstekend. Toch lijkt het erop dat hij zijn plaats voor de rest van het seizoen definitief zal moeten afstaan aan de Oostenrijker Klein. De rol van derde rijder bij Red Bull gaat tijdens de GP’s van Canada en Amerika naar de Amerikaan Scott Speed. Liuzzi zit dus in ieder geval de komende weken, en wellicht voor de rest van het seizoen zonder werk.

Toch hoeft Liuzzi niet bang te zijn om dit seizoen niet maar te kunnen racen. Dieter Mateschitz, eigenaar en oprichter van Red Bull, zoekt een stoeltje voor de snelle Italiaan. Volgens Mateschitz hebben al diverse teams ge�nformeerd naar Liuzzi. ” Goede coureurs zijn nu ��nmaal altijd in trek bij diverse teams “  aldus de Red Bull-miljardair.

Het is zeer waarschijnlijk dat Sauber ��n van die teams geweest is. Villeneuve zal zich de komende races moeten bewijzen, anders zou het wel eens kunnen dat niet de Canadees maar Liuzzi het seizoen afmaakt bij Sauber.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!