Terwijl Red Bull optimaal profiteert van de lay-out van het Hongaarse omloop, lijkt Max Verstappen op de voorste rangen te zitten om de komende Grand Prix te winnen.

Red Bul nam het besluit om haar Australische coureur om op de Hungaroring met een verouderde Renault-motor te rijden, zodat de gridstraffen uitgesteld kunnen worden naar bijvoorbeeld het raceweekend in Italië.

Op Monza zijn de inhaalmogelijkheden immers veel beter dan op het krappe, bochtige Hungaroring.

De Australiër reed in Duitsland met de nieuwe Spec B-krachtbron, maar kreeg toch weer motorproblemen. Als hij hetzelfde type nu opnieuw zou gebruiken in Hongarije, zou de ‘Aussie‘ gridstraffen moeten incasseren.

Dat geeft Max Verstappen de beste kans op de overwinning van de twee Red bull-coureurs. Immers rijdt de Nederlander op de Hungaroring wel gewoon met de nieuwe Spec B-krachtbron en lijkt hiermee lichtelijk in het voordeel.

Toch was het Ricciardo die tijdens de eerste vrije training de snelste tijd liet noteren.

Max Verstappen was in de VT2 [tweede vrije training, FR] wel weer de snelste met een verschil van bijna twee-tiende van een seconde.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.