De nieuwe bestuursvoorzitter van de Formule 1, Chase Carey, heeft grootste plannen. Carey wil de Formule 1 groter maken dan ooit tevoren.

In de jaren ’90 stond Chase Carey aan de basis van 21st Century Fox, nu beter bekend als Fox Sports. Carey: Ik sta te popelen om me aan te sluiten bij dit team en om alle mogelijkheden te benutten. Het is overduidelijk dat de Formule 1 een enorm succes is gebleken. Dat is vooral de verdienste van Bernie Ecclestone, die dit bedrijf voor decennia heeft geleid. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken. We zijn het er allebei over eens dat er mogelijkheden liggen om deze sport nog groter te maken en naar een hoger niveau te tillen.

Welke mogelijkheden zien we? We zien de mogelijkheid om de sport te laten groeien ten voordele van de fans, teams, partners en onze aandeelhouders, door middel van meer promotie en marketing van de Formule 1 als sport en als merk.

Carey ziet vooral mogelijkheden op het internet, dit vlak liet Ecclestone jarenlang liggen. Ook wil Carey met het bedrijf Live Nation, dat eigendom is van Liberty Media, het raceweekend verder uitbouwen. Carey wil nog meer show toevoegen aan een race weekend om de fans nog meer entertainment te geven.
Zorgen voor een betere verspreiding van alle content – vooral digitaal – is iets waar we naar gaan kijken. Dat is vooralsnog slechts een klein percentage van de opbrengst. We willen de racekalender doorontwikkelen en meer commerciële samenwerkingsverbanden opstarten, inclusief sponsoring. Daarnaast willen we Liberty Media’s kennis over live-evenementen en het generen van digitale inkomsten volledig benutten.

We waren vooral geïnteresseerd in de Formule 1 doordat er op meerdere manieren omzet wordt gemaakt en door het gebruik van een bedrijfsmodel dat weinig risico met zich meebrengt. Er zijn drie gebieden waarop in de sport omzet wordt gegenereerd: de promotie van races, het uitzenden en adverteren van de sport, en sponsoring. Op alle drie de gebieden is veel groeipotentie.

De Formule 1 is één van de grootste spelers in de snelgroeiende markt van sportrechten. Er is een steeds groter wordende vraag van omroepen, adverteerders en sponsors die graag toegang willen tot het gigantische en internationale bestand van live publiek en aantrekkelijke demografie.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!