Vandaag op 1 april heeft de Amerikaanse eigenaar van de sport, Liberty Media [LM], een stunt bedacht om de duizendste Formule 1-race extra op te fleuren.

Liberty Media heeft in de afgelopen jaren de nodige veranderingen doorgevoerd.

Zo verdwenen de geliefde gridgirls, maar werd de sport via ‘Social Media’ ook weer een stuk opener.

Nu willen de Amerikanen de komende race extra voor het voetlicht brengen. In China zal namelijk de dutzendste Grand Prix worden gehouden. LM heeft aan de motorenleveranciers gevraagd of zij ervoor kunnen zorgen dat alle motoren in dat weekeinde 1000 paardenkrachten kunnen leveren.

De commerciële baas van de F1 Sean Bratches kondigde aan dat er allerlei activiteiten zullen komen omtrent het grote Formule 1-feest. Het gehele weekeinde zal in het teken staan van deze ongelooflijke mijlpaal. We zullen allerlei evenementen organiseren om dat jubileum te vieren. En 1000 pk voor de auto’s past daar prima bij.

Bij Ferrari en Mercedes had men er wel oren naar, terwijl Honda er niet helemaal afwijzend tegenover stond. De enige fabrikant die zich negatief uitliet, was het Franse Renault.

En dat is best logisch, gezien hun dubbele uitvalbeurt in het afgelopen weekeinde.

We hebben al moeite om een motor 900 pk te laten leveren zonder dat het stuk gaat!, zo begon teambaas Abiteboul met tranen in zijn ogen. Ja, 1000 pk is mogelijk voor onze motor, maar dan zullen we de helft van de raceafstand niet eens halen. Onzinnig plan!

De FIA liet weten dat ze het een leuk idee vond, maar topman Jean Todt was niet van plan om een extra motorwissel toe te staan zonder penalty.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!