Lewis Hamilton heeft in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Australië de snelste tijd op de klokken gezet.

De coureur van McLaren klokte deze ochtend in Melbourne een tijd van 1.25’681. Romain Grosjean in de Lotus eindigde verrassend als tweede voor Mark Webber. Vettel spinde een kwartier voor het einde van VT3 en eindigde in de grindbak.

Zijn grote voorbeeld Michael Schumacher volgde niet lang erna, net toen de recordkampioen zijn rembalans aanpaste. Bij het aanremmen verloor de Duitser de achterkant van zijn Mercedes en moest hij de rest van de training langs de vangrail als toeschouwer doorbrengen.

De Mercedes-coureur werd zesde net achter teamgenoot Nico Rosberg en Jenson Button. Zeer verrassende namen in de top tien, te weten Pastor Maldonado en Daniel Ricciardo!

Pedro de la Rosa zette voor het eerst dit weekend een tijd op de klokken. Met 1.33’114 was de Spanjaard wel sneller dan teamgenoot Narain Karthikeyan, maar het verschil met Hamilton bedroeg al meer dan zeven seconden.

Beide coureurs zullen tijdens de kwalificatie alles uit de kast moeten halen om binnen de 107 procent te blijven.