De overwinning van Lewis Hamilton in Austin betekende voor hem de vijftigste overwinning in zijn loopbaan.

Hij is de derde coureur in de historie die vijftig overwinningen op zijn naam heeft. Alleen Alain Prost (51) en Michael Schumacher (91) bereikten eerder deze mijlpaal.

Na zijn eerste overwinning in Canada (2007) tot en met dit raceweekeinde stond hij aan de start van 180 Grand Prix’, reed hij 96 maal naar het podium, wist hij 2792 rondes aan de leiding te rijden en 144 races in de punten te eindigen.

Maar liefst elf overwinningen behaalde hij in 2014, zijn meest succesvolle jaar uit zijn carrière. Een jaar later pakte hij in tien races de winst en werd hij, net als het jaar ervoor, wereldkampioen. Dit seizoen staat hij op zeven zeges.

Dat hij zich thuis voelt op het circuit in Austin wisten we al. Hij had er al drie keer gewonnen en voegde daar zijn vierde zege aan toe dit weekend. Een overzicht van al zijn zeges:

5 keer winst: Verenigde Staten, Canada en Hongarije
4 keer winst: China en Groot-Brittanië
3 keer winst: Italië, Japan en Duitsland
2 keer winst: Bahrein, Singapore, Australië, Monaco, Rusland, België en Verenigde Arabische Emiraten.
1 keer winst: Spanje, Turkije, Oostenrijk, Maleisië

Indrukwekkende cijfers. Of hij deze cijfers dit jaar nog indrukwekkender kan maken met een vierde wereldtitel is nog de vraag. Hij zal er nog wat extra overwinningen voor nodig hebben. Binnen drie races weten we meer.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!