Charles Leclerc mag voor een aantal Grand-Prix voor Haas F1 de eerste vrije training voor zijn rekening nemen. De achttienjarige Fransman maakt deel uit van het talentenprogramma van Ferrari en rijdt momenteel voor ART Grand Prix in het GP3.

Esteban Gutiérrez zal zijn stoeltje tijdens de Grand-Prix van Engeland, Hongarije, Duitsland, Maleisie, en Abu Dhabi moeten afstaan aan Leclerc. In Engeland zal het voor eerst zijn dat Lecrerc in een Formule 1-bolide zal rijden.

Het is een fantastische kans en ik kan Haas en Esteban niet genoeg bedanken, zo vertelt Charles Leclerc. Ik ben blij met het vertrouwen van Haas en Ferrari. Het is een belangrijke stap om mijn uiteindelijke doel te bereiken, Formule 1-coureur worden.

Vorig jaar reed Leclerc nog Formule 3 voor het team van Van Amersfoort Racing. Hij maakte veel indruk, pakte drie Pole Positions, dertien podiums, en won vier races.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.