Charles Leclerc kwam zaterdag niet verder dan een vierde plek op het Shanghai International Circuit. De Monegask imponeerde in Bahrein, maar kent vooralsnog in China een lastig weekend.

Ik ben wat geïrriteerd over mezelf. Gaf Leclerc toe in het persbericht dat Ferrari na afloop van de kwalificatie naar buiten bracht. Ik maakte een fout in de laatste ronde en dat had ik niet moeten doen. Over het algemeen denk ik dat er wel wat positieve punten zijn. In alle drie de trainingen hadden we het lastig met de setup en het vertrouwen in de wagen het het rijden. Voor de kwalificatie hebben we wat veranderingen doorgevoerd. Daarmee ging het wat beter en reden we rondetijden die we ook verwacht hadden. 

Voor de race heeft Leclerc geen duidelijke verwachtingen: De race wordt morgen wat ingewikkelder dan we verwacht hadden. In de trainingen hebben we geen long runs gedaan, dus wat dat betreft tasten we wat in het duister. Het zal lastig worden, maar ik ga zo goed mogelijk mijn best doen. We verwachten dat de concurrentie erg zwaar zal zijn.

Ferrari bezet de volledige tweede startrij. Sebastian Vettel klokte tijdens de kwalificatie de derde tijd en wist daarmee zijn teamgenoot voor de tweede keer in drie races te verslaan tijdens de kwalificatie.

Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!