De online presentatie van Virgin VR-01 is in het water gevallen. Door problemen met de live-streaming van de video kon niemand de launch uiteindelijk live bekijken.

De eerste foto’s van de launch kwamen pas uren na de eigenlijke presentatie naar buiten. Teameigenaar Richard Branson liet desalniettemin weten trots te zijn op zijn team.

De Virgin VR-01 is uniek omdat er voor het ontworpen van de auto alleen gebruik is gemaakt van zogenaamde computersimulaties, genaamd CFD, en niet van een windtunnel. Volgens velen is CFD nog niet voldoende ontwikkelt om de windtunnel te vervangen, het zal dan ook interessant zijn om te zien of Virgin hierin slaagt. Virgin bespaart in ieder geval miljoenen door CFD.

De auto is ontworpen door Nick Wirth, ex-teambaas van Simtek (met Jos Verstappen red.) en ontwerper van Benetton. De auto zal worden bestuurd door Timo Glock en Lucas di Grassi.

De auto zal morgen een shakedown ondergaan op Silverstone waarna het team zal afreizen naar Jerez om te testen met de andere teams.

By peter