Lauda:Als ik Vettel was, zou ik Kvyat vermoorden.

Veertien dagen geleden, na afloop van de Grand Prix in China hadden Vettel en Kvyat even een onderonsje voor het oog van de camera, live zichtbaar voor miljoenen.

Het ging over het rijgedrag in de eerste ronde van de jonge Rus.

Vettel was niet blij met Kvyat, die in bocht 1 zijn neus in Vettels zaken stak, waardoor die zijn Ferrari-teamgenoot Räikönnen van de baan tikte, doordat hij in een reflex naar buiten stuurde toen Kvyat ineens aan zijn binnenkant opdook.

Vettel beweerde dat Kvyat als een gek reed.

Na afloop van de race gisteren in Sotsji om de Grand Prix van Rusland moest Kvyat zijn gang naar Canossa maken; voor de voltallige wereldpers bood hij zijn verontschuldigingen aan voor de bende die hij veroorzaakte in de eerste ronde van de race en hij kondigde aan, dat er nog een gesprek met de uitgevallen Vettel zou plaatsvinden.

Even later toonde Niki Lauda, de president van Mercedes-AMG, zich weer eens nauw betrokken bij de sport; Waar was die jongen mee bezig zeg?! Geen idee wat Kvyat bezielde. zegt Lauda tegen de collega’s van Sky Sports.

Kijk, het is natuurlijk zijn thuiswedstrijd, dus er staat extra druk op, maar dit kan natuurlijk niet, gaat Lauda verder. Vettel rijdt daar gewoon en dan knalt Kvyat er twee keer bovenop. Als ik Vettel was zou ik Kvyat vermoorden!

Misschien moet de FIA maar eens gaan ingrijpen, zegt Lauda. Het is nu al de tweede keer. Hij rijdt mensen zomaar van de baan. besluit Niki Lauda.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!