Bij Mercedes leunt men niet achterover. Ondanks een zeer sterk begin van het seizoen met vier uit vier, waarvan drie 1-2 overwinningen, verwacht adviseur Niki Lauda dat zijn team het in Spanje het een stuk lastiger zal krijgen.

De race in Barcelona is een sleutelmoment in dit seizoen., vertelt Lauda aan Autosport.

De Oostenrijker doelt op het karakteristiek van het circuit. Niet langer is motorvermogen doorslaggevend, maar moet het nog blijken hoe goed het chassis nu daadwerkelijk is. Daar komt nog bij dat de concurrentie nu ruim de tijd heeft om met upgrades te komen.

Al zegt het niets als een team de auto ‘op z’n kop zet’. Als je in Barcelona vooraan meedoet, dan ziet het er goed uit voor de reeks races daarna, tot aan de zomerstop.

Het ziet er op het moment goed uit, maar er zijn nog veel races te gaan waarin van alles mis kan gaan., zo waarschuwt Lauda.

Vooral Red Bull Racing wordt in de gaten gehouden. Het feit dat Technisch Directeur Adrian Newey er in China niet bij was, betekent dat hij waarschijnlijk hard aan het werk was voor een groot aantal updates voor de race in Barcelona.