Ferrari hoopte dit jaar een serieuze gooi te doen naar het wereldkampioenschap bij de coureurs, maar ook bij de constructeurs. Beide kampioenschappen lijken er echter niet in te zitten, mede door de mechanische problemen in Maleisië en Japan.

Kon Vettel nog aan schadebeperking doen in de laatste race op het circuit van Sepang, op Suzuka kon de Duitser niets anders dan opgeven nadat een bougie al voor de start van de race kuren vertoonde.

Sinds Singapore lukt niets meer voor de Italianen. Insiders hebben het erover dat Ferrari misschien betrouwbaarheid heeft opgeofferd voor meer snelheid, want snel is de SF70H nog altijd.

Dat viel teambaas Toto Wolff ook al op. Het lijkt erop dat Ferrari op een of andere manier een stap achterwaarts gezet heeft., aldus Wollf.

De Oostenrijker kon het blijkbaar ook niet laten op een -flinke- speldenprik uit te delen: Mercedes zou vanaf de helft van de race met minder motorvermogen rijden, om de techniek te sparen.

Niki Lauda dan. Ook Lauda voelt mee met haar voormalige werkgever. Natuurlijk doet het pijn om Ferrari zo te zien worstelen. In Singapore reden ze elkaar in de haren, maar in Maleisië en hier in Japan was de betrouwbaarheid niet acceptabel.

Lauda erkende nog wel dat ‘zijn’ team hierdoor in een veel betere positie zit, maar de oud-coureur en wereldkampioen van 1975, 1977 en 1984 zag graag een direct gevecht met Ferrari om de titel.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.