Drievoudig wereldkampioen Niki Lauda gelooft dat betrouwbaarheid en niet de snelheid zal bepalen welk team de titel of titels in 2014 zal opeisen. De executive van Mercedes liet zich niet uit over voorspellingen vanwege de shake-up qua regelgeving voor komende seizoen, ondanks dat zijn team als een van de favorieten geldt.

Doch sluit Lauda zich aan bij andere prominenten, onder wie zijn voormalige teambaas Ross Brawn, dat de snelste auto niet per sé ook de best zal zijn. Onder andere Alain Prost meent dat het een prioriteit voor alle teams moet zijn, om ervoor te zorgen dat hun auto zo vaak mogelijk de finish behaald.

Op de vraag van Autosport of Lauda gelooft dat Mercedes de titel kan winnen, antwoordde de Oostenrijker: Niemand weet nog waar hij staat. Maar voor ons is het doel om de betrouwbaarheid voor elkaar te hebben. Wie de meest betrouwbare motor, versnellingsbak en de auto heeft zal het kampioenschap winnen. In 2014 gaat het om betrouwbaarheid en niet om snelheid.

Het feit dat Mercedes een fabrieksteam is met twee snelle coureurs in dienst, geeft het team de status als een van de duidelijke favorieten voor 2014. Iets wat Martin Whitmarsh eerder uitsprak. En hoewel Lauda niet zegt dat Mercedes een zekere kandidaat is voor het WK, gaf hij wel aan dat de nieuwe regelgeving een ​​kans is om de hegemonie van Red Bull en Sebastian Vettel te beëindigen.

Ik kijk uit naar de uitdaging, maar het verschil met de afgelopen jaren is dat de nadruk nu veel meer ligt op de motor en versnellingsbak qua betrouwbaarheid., aldus Niki Lauda.