Het laatste zitje in de Formule 1 voor 2016 is vergeven. Manor was nog op zoek naar een tweede rijder die plaats zou gaan nemen naast Pascal Werhlein en heeft deze nu gevonden. Rio Haryanto is de gelukkige koper van het laatste stoeltje op de grid voor aankomend raceseizoen. De Indonesiër zal tijdens de eerste testweek, die aankomende maandag start in Barcelona, plaats nemen in de MRT05. Haryanto maakt de overstap naar de Formule 1 vanuit de GP2.

Wij zijn verheugd dat wij mogen melden dat Rio Haryanto voor ons team komt rijden in 2016, zo begint Stephen Fitzpatrick zijn verklaring. Rio begon met racen in een kart toen hij zes jaar oud was en afgelopen jaar maakte hij veel indruk in de GP2. Rio is zowel op als naast het circuit vasthoudend en wij kunnen, net als al zijn Indonesische fans, niet wachten om Rio in actie te zien, aldus de teambaas van privateer team Manor.

Manor is een team met uitdagende ambities en een mooie visie, zo stelt de 23-jarige Haryanto. Ze hebben een goed pakket weten te produceren en ik kan niet wachten tot het moment daar is dat ik in de auto mag stappen. Melbourne zal een fantastisch moment worden voor mijzelf, mijn land en mijn fans en daarom wil ik iedereen bedanken die mij geholpen heeft om zover te komen. 2016 is mijn kans om iedereen terug te betalen voor het vertrouwen en hun steun in mij, aldus de nieuwbakken Formule 1 piloot Rio Haryanto.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!