Het lijkt erop dat Christijan Albers op tijd vertrok van een zinkend schip, dat vanaf het tewaterlating niet blijf drijven.

Nog altijd loopt Colin Kolles te leuren met de stoeltjes in de Caterham CT05, maar na Andre Lotterer weigerde ook de GT-coureur Andrea Caldarelli en Roman Rusinov een optreden bij het armlastige renstal. Beide heren hadden via de media te kennen gegeven niet in te gaan op een eventuele toenaderingspoging van Caterham.

Wie ook zou willen opstappen is de Japanner Kamui Kobayashi die nu spijt als haren op de hoofd zal hebben, dat hij een mooie baan bij Ferrari opgaf voor deze ellende. Kobayashi bleek voor de race op het circuit van Monza pas de derde keuze na Merhi en Lotterer.

En Roberto Merhi zal ook nog achter zijn oren krabben, want de Spanjaard mocht niet rijden in Singapore ondanks dat er kosten noch moeite gespaard om de coureur uit de WSR3.5 klaar te stomen voor zijn racedebuut.

Nu dreigt de bandenleverancier Pirelli geen banden meer te leveren aan het Formule 1-team van Caterham. Dat zou een vertegenwoordiger van de Italiaanse firma officieus hebben bevestigd.

Pirelli is één van de belangrijkste schuldeisers van het noodlijdende Caterham, dat al langer in ernstige financiële problemen verkeert. Hoewel het in de paddock het gerucht rondzingt dat Caterham het einde van het seizoen niet zal halen, wordt dat laatste door de nieuwe Italiaanse teambaas Manfredi Ravetto tegengesproken.

Drie maanden geleden werd het team nog overgenomen door een consortium van anonieme investeerders. Het is nog altijd onduidelijk wie die investeerders zijn, want verder dan ‘Arabieren en Zwitsers’ is men niet gekomen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!