Robert Kubica zal in 2012 in Australië niet aan de start staan van een Grand-Prix. De 27-jarige Pool heeft zijn team Lotus Renault laten weten nog niet klaar te zijn voor een comeback. Lotus Renault gaat nu op zoek naar een geschikte vervanger.

Ik werk hard aan mijn herstel maar ik Lotus Renault laten weten nog niet klaar te zijn voor een comeback, aldus Kubica. Ik heb het team gebeld en geïnformeerd over de situatie. Het is een teleurstellende situatie maar ook de meeste redelijke. Het verlengen van mijn deadline zou geen goede optie zijn, Lotus Renault moet zich ook voorbereiden op volgend jaar.

Het team heeft me laten weten dat als ik klaar ben voor een comeback er altijd een auto voor me klaar staat. Ik ben er nog niet klaar voor, ik heb meer tijd nodig. Ik wil 100% fit zijn als ik ergens ga rijden. Mijn artsen zijn positief en trots op geboekte progressie maar ik heb gewoon meer tijd nodig. Het spijt me dat ik de laatste tijd niet in de media ben verschenen, ik wil mijn vrienden van de media hiervoor bedanken. Het is de manier waarop ik wil omgaan met de moeilijkste tijd van mijn leven.

By peter