Volgens zijn doctor Riccardo Ceccarelli keert Robert Kubica in 2012 terug in de Formule 1. Volgens Ceccareli is niet langer de vraag of Kubica kan terug keren, maar wanneer hij zal terug keren.

Ook de manager van Kubica, Daniele Morelli, liet soortgelijke woorden los:
Ik kan geen precieze datum van terugkeer vast stellen, het is immers de natuur die zijn werk doet. Maar dat Kubica terug komt is zeker. Het enige probleem dat hij nu nog zal hebben is het opbouwen van zijn spierkracht.

Dr Ceccarelli begeleidt Kubica nu in zijn kliniek in Italië:
Het is moelijk te zeggen maar Kubica zal tussen de maanden november en januari klaar zijn voor een terugkeer in de Formule 1. Ik durf wel met zekerheid te zeggen dat hij in 2012 weer Formule 1 – coureur is. Zijn rechterhand is gigantisch vooruit gegaan, de natuur heeft zijn werk goed gedaan. Robert heeft nu zelfs het gevoel in zijn vingertoppen al terug. Dat is erg als je bedenkt dat er 2 of 3 zenuwen beschadigd waren geraakt.

Op dit moment kan Kubica nog niet terugkeren, hij kan zelfs nog geen auto besturen. Zijn rechterbeen is nog gefixeerd, maar dit is normaal in dit stadium. Hoe langer zijn rechterbeen gefixeerd blijft, hoe beter. We hebben geen haast, we nemen onze tijd. Ondertussen herstellen ook zijn elleboog en rechterhand, we gaan onszelf niet overhaasten.

Zodra de fixatie aan Robert’s been wordt verwijderd kan hij aan het werk in de Formule 1. Het enige waar hij tegen zal lopen zijn de spieren, deze zijn slap geworden omdat hij ze de afgelopen maanden niet heeft gebruikt. Maar dit is een kwestie van trainen, het belangrijkste is dat de grote vraag of hij kan terugkeren niet langer open staat.

Overigens is de vraag of Lotus Renault op Robert Kubica wil wachten, de 26-jarige Pool heeft tot er met december een contract met dit team. Het is dus goed mogelijk dat Kubica volgend jaar bij een ander Formule 1 – team zijn comeback maakt.

By peter