Robert Kubica rijdt volgend jaar in het WEC en zal deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. De 32-jarige Pool gaat rijden in een prototype voor het team van ByKolles.

Zes jaar geleden crashte Kubica hard in een rally-bolide en moest daarna noodgedwongen afscheid nemen van de Formule 1. Kubica kon niet meer op circuits rijden, in 2016 kwam hij terug en reed hij vier GT-races. Vorige maand testte Kubica in de bolide van ByKolles en was hij snel.

De laatste jaren testte Kubica enkele keren in de Formule 1-simulator van Mercedes en kreeg hij zelfs een aanbod om te testen op het circuit: Ik heb deze test afgeslagen, zo vertelt Kubica aan Poolse media. Ik was er nog niet klaar voor. Ik had niet het vertrouwen dat ik het goed zou kunnen doen. Dat vertrouwen heb ik nu wel. Ik denk ook dat het in mijn huidige conditie moet kunnen. Ik weet dat kansen soms maar eenmaal voorbij komen. Vandaag de dag zou ik een test niet afslaan, ik zou heel graag in een Formule 1-bolide willen rijden.

Het is alweer even geleden, in 2010 met Renault. Ik reed toen op topniveau en ik werkte met top engineers. De afgelopen jaren waren anders, hier moet ik aan wennen. In rally is het anders, daar gaat alles heel snel. Ik bereid me liever goed voor. Een test in de Formule 1 is hier geschikt voor. Ik heb wel altijd gezegd, en dat blijf ik zeggen, een test is anders dan een grand prix-weekend.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.