Onlangs konden wij berichten dat de Pool een test af zou gaan werken voor Renault. Tijdens die test was de enkelvoudig Grand Prix winnaar volgens de geruchten sneller dan Renault-testrijder Sergey Sirotkin.

Toch kwam niet lang daarna het bericht naar buiten dat Kubica niet moest worden gezien als vervanger van de zwaar tegenvallende Jolyon Palmer.

Renault-Sport baas Cyril Abiteboul sloot een terugkeer voor volgend jaar min of meer ook uit, door te zeggen dat Kubica niet op het lijstje van Renault staat voor 2018. Omdat het Kubica louter met Renault werd gelinkt, ligt het niet in de lijn van verwachtingen dat de Pool ergens anders kans maakt op een zitje.

Daarmee leken zijn kansen voor een comeback verkeken.

Maar in een interview met AutoExpress geeft Kubica aan dat hij desalniettemin denkt dat de kans dat hij terugkeert in de F1 zo’n 80-90 procent is. De test is hem alleszins meegevallen en zodoende vindt hij dit cijfer realistisch:

Omdat ik erg realistisch ben, en met beide benen op de grond blijf, zet ik de kans op een terugkeer in de Formule 1 op 80-90%

Laat de Pool juist de reputatie hebben, geen onrealistische showboat te zijn.

Maar welk team zou dan wel in zee willen gaan met Robert Kubica?


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!