Renault-Sport baas Cyril Abiteboul sloot een terugkeer voor volgend jaar min of meer ook uit, door te zeggen dat Kubica niet op het lijstje van Renault staat voor 2018.

Maar vandaag hebben de Fransen dan toch bevestigd dat de Pool begin augustus op de Hungaroring zal rijden.

Dan vindt de in-season test plaats en zal Kubica voor het eerst in de de 2017 Renault RS17 gaan rijden. Eerder reed Robert in de een Lotus E20 uit 2012.

De huidige auto’s zijn fysiek zwaarder te besturen, dus Renault zal nu serieus onderzoeken of een comeback tot de mogelijkheden behoort.

De eerdere testdagen stelden ons in staat om te zien wat Robert nog kan, zo begint teambaas Cyril Abiteboul. De komende in-season test in Hongarije zal ons waardevolle informatie opleveren, hoe Robert het zal doen in de huidige wagens onder representatieve omstandigheden.

Daarna kunnen we bepalen onder welke voorwaarden het voor Kubica mogelijk is om in de komende jaren terug te keren in de competitie., aldus Abiteboul die daarmee aangeeft dat Renault nu serieus overweegt om de Pool in te zetten.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!