Max Verstappen is (alweer) het onderwerp van gesprek in een Grand Prix-weekeinde.

De Nederlander werd blasé van alle vragen omtrent de crash in de derde training (VT3) van Monaco, waardoor een zekere top 3 positie verloren ging.

Tijdens de internationale persconferentie reageerde Max geprikkeld na wat vragen over zijn ongelukkige fase vol crashes en zei dat hij de eerstvolgende die nog zo’n vraag zou stellen, wel eens een ‘headbutt’ zou kunnen verkopen. Een kopstoot dus.

Weet ook dat Verstappen alweer lachte toen een journalist vervolgens voorzichtig begon met de volgende introductie van zijn vraag: met het risico dat ik nu een kopstoot krijg

Toch ontstond er weer een negatief sfeertje omdat er mensen waren die de uitspraak uit zijn verband rukten.

Zo zei Phil Duncan, een bekende Formule-1 reporter en werkzaam voor PA Sport reageert afkeurend via zijn Twitterkanaal. Geen slimme opmerking na een terechte vraag,.

Natuurlijk heb ik niet de punten gescoord die ik zou moeten scoren, maar dat was niet alleen maar mijn schuld. Het had dus beter gekund, maar iedereen maakt er zo’n drama van., zo besloot Verstappen.

Max Verstappen was dus weer eens spraakmakend, en dat vinden ze waarschijnlijk niet eens erg bij Red Bull Racing.

Het voorval doet uw auteur denken aan de uitspraak van Lewis Hamilton in 2009, Maybe because I am Black, zo liet de Brit eens ontvallen. Bedoeld als grap, maar de sociale media ging ermee aan de haal.

Inmiddels rijdt de Nederlander in de top 3. De eerste vrije training werd als snelste afgesloten door Max Verstappen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!