Tot op heden heeft de tiener Max Verstappen prima gepresteerd, waarna de kritiek welk zich vooral toespitste op zijn leeftijd is verstomd.

Dat is vooral teambaas Tost opgevallen. Ik zei dit al in oktober en november tegen de mensen die hem te jong vonden. Hij antwoordt wel op het circuit. Een antwoord op het circuit is het enige dat domme mensen begrijpen., aldus Tost tegenover Autosport.

Verstappen eindigde in de race van afgelopen zondag op een mooie P7 en werd daarmee de jongste coureur ooit die punten pakten in een Formule 1 Grand Prix. En plots zijn de critici nergens meer te bekennen. Onder andere Jacques Villeneuve, Felipe Massa en FIA-president Jean Todt vonden Max Verstappen te jong om nu al zijn debuut te maken.

Gek genoeg doet vooral Felipe Massa er het zwijgen toe, terwijl Todt zich nog steeds verstopt achter de Strategy Group.

Bij Toro Rosso is men blij verrast met de jonge Verstappen: Hij is erg nieuwsgierig en stelt veel vragen. Max wil weten wat er gebeurt binnen het team, wat er verandert aan de auto. Hij is een fantastisch coureur.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!