Is de Fin Heikki Kovalainen de nieuwste Heintje Davids van de Formule 1?

Voor de jongeren onder onze lezers, Heintje Davids heeft niets met Edgar Davids te maken. Heintje Davids was een pseudoniem van zangeres Henriëtte Davids, die na haar officiële afscheid in 1954 al snel haar comeback. Tot ver in de jaren zestig bleef ze optreden, waarbij ze regelmatig aankondigde dat dit echt de laatste keer was. Op den duur werd het verschijnsel van telkens afscheid nemen en weer terugkomen het heintjedavids-effect.

Niet dat Heikki zijn afscheid aan gekondigd had, maar hij komt verrassend vaak terug bij Caterham en kan worden beschouwd als een plaaggeest voor de Caterham-coureurs Pic en Van der Garde. Die twee zitten er echt niet op te wachten om wéér hun stoeltje in de VT1 af te staan.

Heikki Kovalainen zal komende vrijdag op het circuit van Suzuka opnieuw plaatsnemen achter het stuur van de Caterham. De Fin zal tijdens de eerste vrije training het stoeltje overnemen van Charles Pic. Kovalainen heeft het verschil niet gemaakt tijdens eerdere VT-sessie, toch staat de gewezen Caterham-coureur op de wenslijst van eigenaar Tony Fernandes.

Dezelfde Tony Fernandes sloot onlangs een terugkeer van de Fin als racecoureur bij Caterham voor volgend seizoen niet uit.