Afgelopen zondag reed Juan Pablo Montoya een sterke race, maar toch ging het fout: na zijn pitstop reed hij door het rode licht met de diskwalificatie als gevolg. Het is niet voor de eerste keer dat de FIA de hem hard aanpakt, tot grote ergernis van de McLaren-coureur.

” De tijd die ik al in de F1 rijd, heb ik al steeds de zwaarst mogelijke straf gekregen wanneer er iets fout gaat. Ik ben het er niet mee eens, maar moet me neerleggen bij de beslissing van de stewards.  “  vertelt Montoya op een Amerikaanse televisiezender.

F1 JP Montoya Voor de tweede keer op rij verliet de Colombiaan Montreal met een diskwalificatie op zak. Vorig jaar werd hij, net als de Toyota-coureurs en teamgenoot Ralf Schumacher uit de uitslag geschrapt omdat zijn Williams bolide was voorzien van brake ducts die niet aan de voorschriften voldeden.

Tijdens de Amerikaanse GP werd hij tweemaal op rij bestraft: In 2003 kreeg hij een drive trough-penalty vanwege een incident met Rubens Barrichello, waardoor hij de wereldtitel mocht vergeten. Vorig jaar werd hij gediskwalificeerd nadat hij de grid te laat verliet om in de reserveauto de race te starten.

Volgens het Mclaren team had een drive-through-penalty dit keer volstaan, maar de stewards oordeelden er anders over. Het is al de tweede keer in drie races dat de Colombiaan en de FIA elkaar in de haren vliegen: in Monaco werd hij na een door hem veroorzaakt ongeval teruggezet naar de laatste startplaats op de grid.

Afgelopen zondag ontstonden de problemen op het moment dat naar aanleiding van Button’s crash de safety car naar buiten kwam. Montoya leidde de race, maar was al voorbij de ingang van de pits op het moment dat zijn team hem naar binnen riep waardoor teamgenoot Kimi Raikkonen de leiding kon overnemen.

” Ik ben allang blij dat ik eindelijk weer eens een beetje competitief was, ik had dus uiteraard heel graag gewonnen. Op het moment dat ik weer terug wilde keren op de baan na mijn pitstop zag ik tot mijn verbazing dat er twee lampen, een rode en een blauwe, aanstonden bij de uitgang van de pits “  legt Montoya uit.

” Ik vroeg nog aan het team wat ik moest doen, vond het raar dat ik mogelijk in de pits moest wachten en reed vervolgens door. Het team vertelde daarna dat ik waarschijnlijk een drive-through-penalty zou krijgen. De FIA besloot echter op welke grond dan ook me te diskwalificeren, ze moeten me wel hebben de laatste tijd.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!