Toegeven, zijn teammaat Perez lijkt zijn hoofd er ook niet bij te hebben, maar diens toekomst is een stuk zekerder. Nu Kamui Kobayashi voor volgend jaar sponsors nodig heeft om zijn stoel te behouden, is de Sauber van Kamui Kobayashi niet vooruit te branden. Nu had de Japanner weer een ander probleem, wat hem lastig maakte om een goede startpositie te verwerven.

Kobayashi’s Sauber schijnt wel vooruit te willen, maar heeft moeite met afremmen. Een grote handicap op het bochtige Yas Marina-circuit. Ik blijf maar worstelen met het blokkeren van de wielen tijdens het remmen., klaagt Kobayashi. Dat was dan ook de reden dat ik in Q2 een foutje maakte: ik remde, de boel blokkeerde en toen was mijn rondje naar de knoppen.

Hij start morgen als zestiende en mag vanaf die positie geen al te grote plannen koesteren. Op zich doet de auto het in de race beter, maar het is niet eenvoudig om plaatsen te winnen. Inhalen is mogelijk op dit circuit, maar dan moet je wel de snelheid hebben.

Sergio Perez deed het iets beter. Hij eindigde op P12 en is een stuk optimistischer dan zijn teamgenoot. Gisteren dacht ik nog dat Q3 haalbaar zou zijn, maar vandaag bleek al snel dat dat te hoog gegrepen was, toch denk ik dat ik morgen punten kan pakken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.