De FIA heeft Artikel 58b van het Sportief Reglement veranderd nadat alle teams unaniem akkoord waren gegaan. Vanaf nu mag het team kiezen welke coureur men inzet voor de vrije trainingen op vrijdag. Dit voorstel kwam van de kant van Red Bull, die met Klien en Liuzzi een moeilijke keuze had. Liuzzi neemt zoals intussen bekend volgend weekend in San Marino het stuurtje over van Klien. Daardoor kwam Klien aan de zijlijn te staan omdat hij in het afgelopen jaar meegereden had in de races. Nu mag hij dus plaats nemen in de derde wagen voor op vrijdag te testen.

“Ik ben opgetogen dat alle teams ons voorstel aan de FIA steunden,” verteld teambaas Christian Horner. “Daardoor werden de reglementen voor de derde coureur veranderd. Het zou voor Christian erg ontgoochelend zijn geweest moest hij nu aan de zijlijn moeten plaatsnemen en niet eens mogen testen op vrijdag.”

Ook Christian Klien zelf is natuurlijk erg opgelucht: “Geweldig nieuws ! Natuurlijk is het moeilijk voor een coureur om toe te zien hoe je teamgenoten de races rijden, dus is het heel goed dat ik nu nog steeds kan voortrijden en het team bij alle races helpen.”

Vitantonio Liuzzi maakt volgend weekend op 23-jarige leeftijd zijn debuut in de hoogste klasse van de autosport.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter