Deze week hebben twee youngsters getest voor het Jaguar team, namelijk de Amerikaan Townsend Bell en de Oostenrijker Christian Klien. Jaguar gaat de komende weken nog testen met Justin Wilson naast hun reguliere rijder voor 2004, Mark Webber.

Vooral de jonge Oostenrijker Klien heeft indruk gemaakt op het Jaguar personeel. Klien is zonder twijfel een groot talent, en won dit jaar de F3 Masters in Zandvoort. Ook behaalde hij 4 overwinningen in het F3 Euroseries.

Volgens de �Guardian� zijn de kansen van Klien deze week enorm gestegen om volgend seizoen naast Mark Webber de tweede Jaguar te besturen.

Een woordvoerder van Jaguar zei over Klien:

“Hij heeft fantastisch werk geleverd tijdens de test in Valencia. Hij bleef kalm gedurende heel de test en kon zeer waardevolle feedback geven over het gedrag van de wagen.”

Bovendien bezit Klien met Red Bull een kapitaalkrachtige persoonlijke sponsor. Dat geld samen met zijn talent zou Jaguar wel eens kunnen overtuigen om met de Oostenrijker in zee te gaan. Zeker nu Alexander Wurz deze week te kennen heeft gegeven ook volgend seizoen bij McLaren de rol van testrijder voor zijn rekening te nemen.

De twee andere kandidaten die nu nog over zouden blijven als concurrent van Klien zijn Justin Wilson en uiteraard Jos Verstappen. Klien zou echter de beste combinatie van talent en geld bezitten om Jaguar over te halen.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter