Jordan King zal ook dit jaar ontwikkelingscoureur zijn van Manor. Naast de Formule 1-activiteiten zal de 22-jarige Brit ook GP2 rijden bij Racing Engineering. Vorig jaar eindigde King als 12e in het GP2-kampioenschap met 60 punten.

Jordan King: Ik was vorig jaar al bij de Grand-Prix en dat is heel belangrijk voor me geweest. Ik heb alle processen en technieken gezien hoe het er binnen een Formule 1-team aan toe gaat. Ik heb ook gezien hoe de banden werken en alle data gezien. Toen ik in Abu Dhabi in de MR03B mocht rijden had ik al een voorsprong, ik was vol vertrouwen. Ik heb toen 300 km gereden en ik heb ervan genoten. Ik wil nu racen en ga hier volledig voor om dit mogelijk te maken. Ik ben blij dat ik deel uit mag blijven maken van Manor, en ik kijk er naar uit om te gaan werken met Dave Ryan, Pascal Wehrlein, en Roy Haryanto.

Dave Ryan: Ik was erbij toen Jordan King de bolide voor het eerst het circuit op stuurde. Het was indrukwekkend. Hij heeft voordeel gehad bij de begeleiding van Manor. In de winter heeft Jordan ons geholpen bij de ontwikkeling van het chassis toen we bezig waren met het vinden van onze racecoureurs. Jordan heeft dus echt wat toegevoegd. Ik kijk uit om opnieuw met hem te werken en wens hem veel succes in het GP2.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter