Kimi Räikkönen gelooft niet in de meerwaarde van de nieuwste simulator van zijn werkgever. Het team van Lotus heeft namelijk een spiksplinternieuwe simulator in gebruik genomen op haar fabriek in Enstone.

Ik ben eigenlijk nooit een grote fan van simulatoren geweest., zegt Räikkönen tegen ESPNF1. Rijden in een simulator is namelijk heel anders dan de werkelijkheid van het rijden op een circuit.

Teamgenoot Romain Grosjean gelooft daartegen wél dat digitaal racen van grote toegevoegde waarde kan zijn: Als je simulator goed werkt en deze gesynchroniseerd is met de bolide, zodat de afstellingen gelijk zijn en hetgeen je virtueel test overeenkomt met de praktijk, dan kan het absoluut helpen om onderdelen te testen.

Räikkönen maakt daarnaast nog wel wat positieve opmerkingen over de goede sfeer en teamgeest binnen het team van Lotus en over hoe hij verwacht dat dit ervoor zal zorgen dat het team volgend jaar een stap vooruit kan zetten, maar om bij het onderwerp van simulatoren te blijven: de meningen zijn er zoals gezegd over verdeeld.