Het McLaren team heeft, zoals we weten, hun nieuwe wagen gisteren voorgesteld op het circuit van Catalunia.
Na de voorstelling volgde een testsessie, een sessie die Kimi Ra�kk�nen te beurt viel, maar de sessie moest al na 26 rondjes eindigen vanwege het weer.

Ondanks het feit dat de Fin niet veel rondjes heeft kunnen rijden was hij toch best positief over de nieuwe wagen, de MP 4/20.

Kimi Ra�kk�nen:

“Zoals altijd met een shakedown van een nieuwe wagen moet men zich eerst focussen op verschillende tests en checks die moeten gedaan worden, bij nieuwe wagens moet je eerst werken aan de betrouwbaarheid en dan pas aan snelheid.

Naar het einde toe konden we langere runs rijden en het leuk om de wagen te pushen. We krijgen een goed gevoel met de wagen en ik kijk al uit naar om meer rondjes te rijden hier in Barcelona.”

De Fin zal nog tot en met woensdag achter het stuur van de MP 4/20 zitten, nadien zal zijn nieuwe teammaat Juan Pablo Montoya de nieuwe wagen mogen uittesten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter