Weinigen hadden het verwacht maar de jonge Fin behaalde gisteren een uitstekende pole-position. Met 7 punten achterstand in het WK is dit een belangrijk moment voor Ra�kkonen.

“Ik ben natuurlijk heel erg blij voor het team dat we vandaag de pole hebben genomen. Het is een erg belangrijke pole en het feit dat de 2 andere titelkandidaten wat verder staan kan alleen maar goed zijn voor de strijd om de titel. Ik denk dat de kwalificatie enorm spannend was voor de fans, hopelijk zal dat ook met de race het geval zijn!”

“In de oefenritten hebben we niet zoveel kunnen rijden maar toch voelde de wagen tijdens de kwalificatie erg goed aan. Ik kijk uit naar de race morgen en denk ook dat we een sterke prestatie kunnen neerzetten. Het is natuurlijk een lange race waarin alles kan gebeuren.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter