In een dergelijke Silly Season waar iedereen met losse flodders lijkt te schieten, wordt natuurlijk ook veel ontkent.

Kimi Räikkönens manager Steve Robertson bevestigde echter dat de onderhandelingen met Red Bull waren stukgelopen.We zijn er tijdens onze onderhandelingen met Red Bull niet in geslaagd tot een akkoord te komen en hebben de gesprekken zodoende enige tijd geleden beëindigd., zo laat Robertson optekenen.

Desalniettemin beweert de Brit dat zijn cliënt alsnog ‘meerdere opties‘ heeft voor volgend jaar.

Kimi zit na dit jaar zonder contract, maar hij heeft nog steeds verschillende opties voor komend seizoen. Er is achter de schermen van alles gaande, en ik ben er behoorlijk zeker van dat hij volgend jaar nog steeds Formule 1 rijdt, zo vertelde Robertson aan de BBC.

In de media wordt een terugkeer van Räikkönen naar Ferrari de laatste weken steeds meer als een serieuze mogelijkheid gezien en ook BBC-analist Eddie Jordan – die eerder de comeback van Michael Schumacher en de overstap van Lewis Hamilton van McLaren naar Mercedes correct voorspelde– doet nu een duit in het zakje.

Volgens de voormalige teambaas wil Räikkönen naar Ferrari en zou men zelfs op het punt staan ‘een overeenkomst te sluiten, wat op zijn vroegst tijdens de Grand Prix van Italië van volgende maand bekend kan worden gemaakt’.

Silly Season blijft voorlopig nog wel rondtollen