Er keken dit jaar minder mensen naar F1 uitzendingen. Nochtans lokten de F1 races meer dan 800 miljoen kijkers dit jaar, daarmee groeide het aantal met een goede 6%. Maar als je rekening houdt met de terugkeer van de GP van Belgi� en de nieuwe races in Bahrein en China krijg je een daling van 6% per race.

De bepalende factor voor het aantal F1 kijkers zijn de tijdszones. Bahrein haalde de beste kijkers, deels omdat er nog hoop was dat Ferrari snel zou worden verslagen. Terwijl China de slechtste papieren kon voorleggen. Dit werd toegeschreven aan het feit dat de GP plaats vond in de vroege ochtend uurtjes van de grootste markt (Europa).

Volgens het bedrijf Initiative Futures, dat de studie uitvoerde, ligt de uitdaging van de beleidsmakers om de F1 te verspreiden over heel de wereld zonder kijkers in de grote markten van Europa en Zuid Amerika te verliezen.
Een andere factor die mee de kijkcijfers be�nvloed is de aanwezigheid van een lokale rijder. Dankzij Fernando Alonso is Spanje nu de vijfde grootste markt van de Formule1.

Ondanks de slechte jaarcijfers gelooft Initiative Futures dat er nog genoeg potentieel is om van de Formule1 de populairste sport ter wereld te maken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter