Volgens de doorgaans zeer goed geïnformeerde Zwitserse krant Blick voert Sauber momenteel gesprekken met Renault over een motorencontract. Sauber rijdt nu nog met Ferrari-motoren.

Volgens Blick zal Sauber in 2016 de nummer drie worden van Ferrari. Het nieuwe Haas F1-team dat ook met Ferrari-motoren zal gaan rijden zal voorrang krijgen van de Scuderia.

De kans is groot dat Renault Lotus overneemt. De contracten met Red Bull en Scuderia Toro Rosso voor volgend jaar staan dan op de tocht. Sauber zou dan bij Renault nummer 2 kunnen worden naast Lotus. Volgens Blick heeft Sauber in Hongarije al met Renault gesproken.

Red Bull zou in gesprek zijn met Mercedes en Toro Rosso met Honda. Bernie Ecclestone zou zich persoonlijk met deze gesprekken bemoeien. Lauda, mede-eigenaar van het Formule 1-project van Mercedes, liet al weten niet blij te zijn om de directe concurrentie ook van een goede krachtbron te voorzien. In het belang van een competitieve Formule 1 zou Lauda hier echter wel voor open staan.

Geruchten genoeg, wij houden je op de hoogte!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter