Nicolas Kiesa en Narain Karthikeyan zijn de twee grootste kanshebbers om volgend jaar testcoureur te worden bij Williams. Dat stond deze week te lezen in het magazine Autosport.

De twee kandidaten kunnen rekenen op de nodige financi�le steun, iets wat voor Williams meer dan welkom is. Volgens Autosport geniet Karthikeyan de meeste voorkeur omdat hij vorig jaar deel uitmaakte van de grid, Kiesa daarentegen kan meer geld meebrengen naar Williams.

” De belangrijkste eigenschap van een testrijder is dat ij goede en constante feedback geeft.  “ vertelt technisch directeur Sam Michael. ” Het vermogen om een circuit snel te leren kennen is van minder belang door alle simulatiemogelijkheden waarover we beschikken.  “

Volgende week test Williams in Barcelona met een hybride-wagen. Verwacht wordt dat daar ook de testcoureur in actie zal komen.

Hoe ziet de toekomst van Williams eruit? Klik hier en geef je mening op ons forum!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!